RUANDA lehet az első műanyagmentes ország

A 90-es években Ruanda neve egy olyan a véres népirtással forrt össze,  amelynek legalább 1,5 millió ember lett az áldozata. S hogy miért? Mert nem egyeztek a tuszik és hutuk.

Úgy látszik  az ország kiheverte a polgárháború, a népirtás és az ezeket követő menekültválságok hatásait. Túlléptek a múlt örökségein, és elkezdtek a jövővel foglalkozni. 2008-ban betiltottak minden olyan szatyrot, táskát, amely nem bomlik el magától. Még a határon átlépő turistáktól is elvesznek minden nejlonzacskót.


Ruanda nem csak a nejlonzacskóknak üzent hadat. A műanyag további formáit is ki akarják tiltani. Idővel semmilyen műanyag tárgyat nem lehet használni az országban. Így ők lennének az első műanyagmentes ország! Ezt alkotmányukból vezették le, amelyben az szerepel, hogy minden polgárnak joga van a tiszta és egészséges környezethez. Úgy tűnik, ezt ott komolyan is gondolják.
Ha valaki egy nejlonszatyorral sétál az utcán 150 dollárnyi bírságra számíthat. A boltosokkal még szigorúbbak. ha műanyag zacskókat találnak a raktárban. akár 1 éves börtönbüntetést is kaphatnak.

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én